Zapečená zelenina s fetou
Příprava 25 minut
Novoroční předsevzetí máme v kapse! S tímhle receptem si pochutnáš, máš to rychle hotové a ušetříš plno kilokalorií! Zelenina je plná chuti díky sýru FETA. Ideální večeře nebo odpolední svačina – super jako jídlo s sebou:-)
Suroviny na 1 porci
- cuketa (230 g)
- rajčata 2 ks (240 g)
- cibule½ (40 g)
- olivový olej (1 lžíce – 14 ml)
- sůl a pepř (podle chuti)
- feta nízkotučná (125 g)
Jak na to:
- Předehřej si troubu na 200°C.
- Cuketu překroj na polovinu a pak nakrájej na plátky.
- Rajčata nakrájej na osminky nebo kolečka. Cibuli nakrájej na kolečka.
- Dej do misky spolu s plátky cukety.
- Promíchej v zapékací míse zeleninu s olivovým olejem, osol a opepři.
- Přidej navrch sýr feta, můžeš ho nastrouhat nebo rozdrobit.
- Nech péct po dobu 20 minut na středním roštu trouby.
HOTOVO:-)) DOBROU CHUŤ!
Výživové hodnoty – na 1 porci
hodnoty jsou orientační, závisí na zvolených surovinách:-)
Kalorie |
433 kcal |
Bílkoviny |
31,2 g |
Sacharidy |
14,6 g |
Cukry |
14,3 g |
Vláknina |
6,2 g |
Tuky |
26 g |