Vánoční zvýhodněné sady PROHLÉDNOUT Dárek ke každé objednávce🎁

Podzimní dýňová polévka

Příprava 20 minut 

Tahle polévka tě zahřeje a zasytí. Chutná naprosto báječně, buď s chilli papričkou nebo bez. Dýně patří neodmyslitelně k podzimu, a kdy jindy si ji dopřát jako polévku než právě teď.

 Suroviny na 4 porce 

  • Dýně 800 g
  • Máslo 2 PL
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Mrkev 1 ks
  • Kari koření 1 PL
  • Třtinový cukr 1 ČL
  • Vývar zeleninový 600 ml
  • Smetana ke šlehání 220 ml
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Dýňová semínka 1 hrst
  • Chilli paprička dle chuti
  • Dýňový olej 2 PL 

Jak na to: 

  1. První část je trochu náročná, rozkrojte dýni na čtvrtky, vydlabejte jí a oloupejte (když je na čtvrtky půjde to lépe).
  2. V hrnci se silným dnem rozpusťte máslo a zpěňte na něm nakrájenou cibulku a česnek.
  3. Vsypte dýni a asi 5 minut opékejte. Přidejte oloupanou a nastrouhanou mrkev, poprašte kari kořením a cukrem, osmahněte a zalijte vývarem.
  4. Uveďte do varu a vařte asi 15 minut, až zelenina změkne.
  5. Vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a nechte přejít varem.
  6. Stáhněte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem.
  7. Polévku podávejte posypanou nasucho opraženými dýňovými semínky, nasekanou chilli papričkou a zakápnutou dýňovým olejem.

TIP: Dýňový olej dodá polévce výraznou ořechovo-kořenitou chuť. Pokud ho nemáte, nahraďte ho kvalitním olivovým nebo ořechovým olejem.

dynova-polevka

 

HOTOVO:-)) DOBROU CHUŤ! 01-ikona

 

Výživové hodnoty – na CELOU polévku

hodnoty jsou orientační,  závisí na zvolených surovinách:-) 

Kalorie

2044 kcal

Bílkoviny

37 g

Sacharidy

169 g

Vláknina

11 g

Tuky

141 g