VÝHODNÉ balíčky až -33% PROHLÉDNOUT a hodnotný dárek ZDARMA

Podzimní dýňová polévka

Tahle polévka tě zahřeje a zasytí. Chutná naprosto báječně, buď s chilli papričkou nebo bez. Dýně patří neodmyslitelně k podzimu, a kdy jindy si ji dopřát jako polévku než právě teď.

Suroviny na 4 porce: 

  • Dýně 800 g - nejlépe Hokaido, nemusí se loupat
  • Máslo 2 PL
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Mrkev 1 ks
  • Kari koření 1 PL
  • Třtinový cukr 1 ČL
  • Vývar zeleninový 600 ml
  • Smetana ke šlehání 220 ml
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Dýňová semínka 1 hrst
  • Chilli paprička dle chuti
  • Dýňový olej 2 PL 

Postup:

  • Rozkroj omytou dýni na čtvrtky, vydlabej a nakrájej na kostičky. 
  • V hrnci se silným dnem rozpusť máslo a zpěň na něm nakrájenou cibulku a česnek.
  • Vsyp dýni a asi 5 minut opékej. Přidej oloupanou a nastrouhanou mrkev, popraš kari kořením a cukrem, osmahni a zalij vývarem.
  • Uveď do varu a vař asi 15 minut, až zelenina změkne.
  • Vmíchej smetanu, osol, opepři a nech přejít varem.
  • Stáhni z ohně a rozmixuj ponorným mixérem.
  • Podávej s nasucho opraženými dýňovými semínky, nasekanou chilli papričkou a zakápnutou dýňovým olejem.

Výživové hodnoty (na celou polévku)

Hodnoty jsou orientační, závisí na zvolených surovinách

Kalorie          2044 kcal

Bílkoviny       37 g

Sacharidy    169 g

Vláknina       11 g

Tuky              141 g 

Tip na závěr: místo smetany vyzkoušej kokosové mléko, můžeš zkusit přidat i malý kousek najemno nastrouhaného zázvoru.

DOBROU CHUŤ!! 

 Ivana a tým Inspyre