Tahle polévka tě zahřeje a zasytí. Chutná naprosto báječně, buď s chilli papričkou nebo bez. Dýně patří neodmyslitelně k podzimu, a kdy jindy si ji dopřát jako polévku než právě teď.
|  | Suroviny na 4 porce: 
Dýně 800 g - nejlépe Hokaido, nemusí se loupatMáslo 2 PLCibule 1 ksČesnek 2 stroužkyMrkev 1 ksKari koření 1 PLTřtinový cukr 1 ČLVývar zeleninový 600 mlSmetana ke šlehání 220 mlSůl a pepř dle chutiDýňová semínka 1 hrstChilli paprička dle chutiDýňový olej 2 PL  | 
| Postup:
Rozkroj omytou dýni na čtvrtky, vydlabej a nakrájej na kostičky. V hrnci se silným dnem rozpusť máslo a zpěň na něm nakrájenou cibulku a česnek.Vsyp dýni a asi 5 minut opékej. Přidej oloupanou a nastrouhanou mrkev, popraš kari kořením a cukrem, osmahni a zalij vývarem.Uveď do varu a vař asi 15 minut, až zelenina změkne.Vmíchej smetanu, osol, opepři a nech přejít varem.Stáhni z ohně a rozmixuj ponorným mixérem.Podávej s nasucho opraženými dýňovými semínky, nasekanou chilli papričkou a zakápnutou dýňovým olejem. |  | 
|  | Výživové hodnoty (na celou polévku)Hodnoty jsou orientační, závisí na zvolených surovinách Kalorie          2044 kcal Bílkoviny       37 g Sacharidy    169 g Vláknina       11 g Tuky              141 g  | 
Tip na závěr: místo smetany vyzkoušej kokosové mléko, můžeš zkusit přidat i malý kousek najemno nastrouhaného zázvoru.
DOBROU CHUŤ!! 
 Ivana a tým Inspyre