VÝHODNÉ BALÍČKY až -33% PROHLÉDNOUT Hodnotný DÁREK ke KAŽDÉ objednávce od 500Kč

Péče o pleť v létě

Péče o pleť v létě: Jak chránit a vyživit pokožku během slunečných dnů

 

Doktoři, vědci a klinické výzkumy dokazují, že uvážené vystavování se slunci je vlastně nutnou součástí celkového zdraví. 

A právě léto je čas, kdy si většina z nás užívá slunečních paprsků, dovolených u vody a dlouhých dnů strávených venku. S tímto krásným obdobím však přichází i zvýšená potřeba péče o pleť. Slunce má na naši pokožku jednoznačně blahodárné, ale i škodlivé účinky, a proto je důležité věnovat se správné ochraně a výživě pleti.

Přínosy a rizika slunečního záření

Sluneční světlo je nezbytné pro naše zdraví. Stimuluje produkci vitamínu D (nízký obsah vitaminu D je spojován s chorobami, jako je osteoporóza a rachitida. Jednou z nejspecifičtějších výhod vitaminu D jsou silnějších kostí a zdravější zuby),  zlepšuje náladu a podporuje imunitní systém. Avšak přílišné vystavení slunečnímu záření může vést k předčasnému stárnutí pokožky, spáleninám a zvýšenému riziku rakoviny kůže.

Přínosy slunečního záření:

  1. Produkce vitamínu D: Podporuje zdraví kostí a imunitní systém.
  2. Zlepšení nálady: Sluneční světlo zvyšuje uvolňování hormonu serotonin v mozku. Ten je spojován se zlepšováním nálady a pomáhá nám cítit se klidně a soustředěně. Slunce může pomoci při léčbě sezónní afektivní poruchy (SAD).
  3. Léčba kožních onemocnění: Může pomoci při léčbě stavů jako je lupénka.
  4. Pomáhá při hubnutí: ano, nejlepší je zhubnout v létě. Produkce serotoninu, která vzniká při vystavení se slunečním paprskům, také pomáhá omezit chuť k jídlo. Více času na slunci nás také vybízí k tomu, abychom se věnovali oblíbeným aktivitám.

Rizika slunečního záření:

  1. Spáleniny: Akutní poškození kůže, které může být bolestivé a dlouhodobě škodlivé.
  2. Fotostárnutí: Předčasné stárnutí kůže způsobené UV zářením.
  3. Rakovina kůže: Zvýšené riziko melanomu a jiných druhů rakoviny kůže.

Ochrana pleti před sluncem

Abychom minimalizovali rizika spojená se slunečním zářením, je klíčové používat kvalitní opalovací krémy s vysokým ochranným faktorem (SPF). Opalovací krém je nutné nanést minimálně 20 minut před vystavením slunci a pravidelně ho obnovovat, zejména po plavání nebo pocení.

Naše ošetřující tělové krémy a oleje  obsahují přírodní složky, které poskytují optimální ochranu a hydrataci pokožky. Aplikujte je po každém opalování pro zklidnění a regeneraci kůže.

 

mceclip0-82

Hydratace a výživa pleti

V létě je hydratace klíčová nejen pro naše tělo, ale i pro pleť. Pitný režim by měl zahrnovat alespoň 2 – 2,5  litru vody denně, aby byla pokožka dostatečně hydratovaná.

Pro ještě lepší hydrataci a výživu pokožky doporučujeme naše kolagenové nápoje pro ženy a muže. Kolagen je základní složkou pojivových tkání a pravidelná konzumace kolagenových doplňků zlepšuje elasticitu pleti a její celkový vzhled. Kolagenové nápoje nejenže podporují zdraví pokožky, ale také posilují vlasy a nehty.

 

 komplexni-pece3-final

 

Výživa pro krásnou pleť

Letní strava by měla být bohatá na ovoce a zeleninu, které obsahují antioxidanty a vitamíny potřebné pro zdravou pokožku. Beta karoten s panthenolem a PABA je skvělým pomocníkem pro získání krásného opálení bez spálení. Beta karoten chrání pokožku před škodlivými účinky UV záření a podporuje její regeneraci, PABA bojuje proti pigmentovým skvrnám a panthenol pomáhá udržet pokožku zdravou a pružnou.

 

beta-karoten5-final

 

 

Další účinný doplněk stravy je náš produkt Vlasy, kůže, nehty. Tento doplněk obsahuje esenciální vitamíny a minerály, které posilují strukturu pokožky, vlasů a nehtů. Pravidelným užíváním tohoto doplňku podpoříte nejen zdravý vzhled, ale i pevnost a odolnost vaší pokožky.

 

Praktické tipy pro péči o pleť v létě

  1. Exfoliace: Pravidelná exfoliace odstraňuje odumřelé kožní buňky a podporuje obnovu pleti.
  2. Lehká hydratace: Vybírej lehké hydratační krémy, které se rychle vstřebávají a nezatěžují pokožku.
  3. Ochrana rtů: Nezapomeň na balzámy na rty s SPF, aby byly tvé rty chráněny před sluncem.
  4. Chladivé spreje: Osvěžuj svou pleť během horkých dnů chladivými spreji na obličej.
  5. Oči: Chraň oči slunečními brýlemi
  6. Nevystavuj se slunečnímu záření přes poledne

Závěr

Slunce a sluneční záření jsou úžasným a nezbytným pomocníkem, bez kterého by nejen naše tělo nemohlo správně fungovat. Veškerý život na Zemi – rostlinný, živočišný i lidský – závisí na Slunci. Je však důležité mít na paměti, že jako se vším v životě, i zde platí, že všeho moc škodí. Vyvážený přístup k slunečnímu záření, správná ochrana pleti a její pravidelná výživa a hydratace jsou klíčem k tomu, aby vaše pokožka byla zdravá a krásná po celé léto. Produkty z Inspyre.cz vám mohou pomoci dosáhnout této rovnováhy, takže si můžete užívat slunečné dny s jistotou, že vaše pleť je v těch nejlepších rukou.

 

 Krásné léto plné krásných zážitků přeje Ivana a tým Inspyre!