NYNÍ -20% na spalovače PROHLÉDNOUT a hodnotný dárek ZDARMA

Mleté hovězí s batáty a sýrem feta

Také miluješ batáty? Tak si pojď tento rychlý a výborný recept uvařit s námi! V tomto receptu dokonale vynikne nasládlá chuť batátů, společně s lahodným mletým masem a fetou. Pokud jsi zastánce brambor, vyměň si batáty za brambory. 

Suroviny (na 4 porce): 

  • Batáty (3 ks, 450 g)
  • Cibule (80 g)
  • Česnek (2 stroužky, 6 g)
  • Mleté hovězí (500 g)
  • Sůl, pepř
  • Rajčatový protlak (2 lžíce, 32 g)
  • Oregano
  • Feta - nejlépe nízkotučná (150 g)
  • Mléko 1,5% (100 ml)
  • Vejce (1 ks)
  • Mozzarella strouhaná nízkotučná (120 g)

Postup:

  • Oloupej si batáty a dej je do hrnce s vařící vodou. Povař je cca 15 minut dle velikosti.
  • Oloupej si cibuli a stroužky česneku, najemno je nasekej a osmaž na pánvi.
  • Přidej mleté hovězí, důkladně promíchej a orestuj dozlatova, ochuť solí, pepřem, rajčatovým protlakem a oregánem.
  • Nakrájej si batáty na plátky a vylož na dno zapékací mísy cca polovinu batátů.
  • Na batáty rozetři polovinu směsi z mletého masa, posypej fetou, a zakryj další vrstvou batátů. Opakuj, dokud nemáš vše spotřebováno.
  • Prošlehej spolu vejce a mléko, směsí pak zalij zapékací misku.
  • Nakonec posypej mozzarellou a nech péct v troubě na 200 stupňů po dobu asi 30 minut.

Výživové hodnoty na 1 porci: 

Kalorie

578 kcal

Bílkoviny

46,8 g

Sacharidy

31,6 g

Cukry

8,6 g

Vláknina

4,1 g

Tuky

28,5 g

DOBROU CHUŤ!!

 

 Ivana a tým Inspyre