Také miluješ batáty? Tak si pojď tento rychlý a výborný recept uvařit s námi! V tomto receptu dokonale vynikne nasládlá chuť batátů, společně s lahodným mletým masem a fetou. Pokud jsi zastánce brambor, vyměň si batáty za brambory.
 |
Suroviny (na 4 porce):
- Batáty (3 ks, 450 g)
- Cibule (80 g)
- Česnek (2 stroužky, 6 g)
- Mleté hovězí (500 g)
- Sůl, pepř
- Rajčatový protlak (2 lžíce, 32 g)
- Oregano
- Feta - nejlépe nízkotučná (150 g)
- Mléko 1,5% (100 ml)
- Vejce (1 ks)
- Mozzarella strouhaná nízkotučná (120 g)
|
Postup:
- Oloupej si batáty a dej je do hrnce s vařící vodou. Povař je cca 15 minut dle velikosti.
- Oloupej si cibuli a stroužky česneku, najemno je nasekej a osmaž na pánvi.
- Přidej mleté hovězí, důkladně promíchej a orestuj dozlatova, ochuť solí, pepřem, rajčatovým protlakem a oregánem.
- Nakrájej si batáty na plátky a vylož na dno zapékací mísy cca polovinu batátů.
- Na batáty rozetři polovinu směsi z mletého masa, posypej fetou, a zakryj další vrstvou batátů. Opakuj, dokud nemáš vše spotřebováno.
- Prošlehej spolu vejce a mléko, směsí pak zalij zapékací misku.
- Nakonec posypej mozzarellou a nech péct v troubě na 200 stupňů po dobu asi 30 minut.
|
 |
 |
Výživové hodnoty na 1 porci:
Kalorie
|
578 kcal
|
Bílkoviny
|
46,8 g
|
Sacharidy
|
31,6 g
|
Cukry
|
8,6 g
|
Vláknina
|
4,1 g
|
Tuky
|
28,5 g
|
|
DOBROU CHUŤ!!
Ivana a tým Inspyre