Také miluješ batáty? Tak si pojď tento rychlý a výborný recept uvařit s námi! V tomto receptu dokonale vynikne nasládlá chuť batátů, společně s lahodným mletým masem a fetou. Pokud jsi zastánce brambor, vyměň si batáty za brambory. 
  | 
Suroviny (na 4 porce): 
- Batáty (3 ks, 450 g)
 
- Cibule (80 g)
 
- Česnek (2 stroužky, 6 g)
 
- Mleté hovězí (500 g)
 
- Sůl, pepř
 
- Rajčatový protlak (2 lžíce, 32 g)
 
- Oregano
 
- Feta - nejlépe nízkotučná (150 g)
 
- Mléko 1,5% (100 ml)
 
- Vejce (1 ks)
 
- Mozzarella strouhaná nízkotučná (120 g)
 
 
 | 
Postup:
- Oloupej si batáty a dej je do hrnce s vařící vodou. Povař je cca 15 minut dle velikosti.
 
- Oloupej si cibuli a stroužky česneku, najemno je nasekej a osmaž na pánvi.
 
- Přidej mleté hovězí, důkladně promíchej a orestuj dozlatova, ochuť solí, pepřem, rajčatovým protlakem a oregánem.
 
- Nakrájej si batáty na plátky a vylož na dno zapékací mísy cca polovinu batátů.
 
- Na batáty rozetři polovinu směsi z mletého masa, posypej fetou, a zakryj další vrstvou batátů. Opakuj, dokud nemáš vše spotřebováno.
 
- Prošlehej spolu vejce a mléko, směsí pak zalij zapékací misku.
 
- Nakonec posypej mozzarellou a nech péct v troubě na 200 stupňů po dobu asi 30 minut.
 
 
 | 
  | 
  | 
Výživové hodnoty na 1 porci: 
| 
 Kalorie 
 | 
 578 kcal 
 | 
 
| 
 Bílkoviny 
 | 
 46,8 g 
 | 
 
| 
 Sacharidy 
 | 
 31,6 g 
 | 
 
| 
 Cukry 
 | 
 8,6 g 
 | 
 
| 
 Vláknina 
 | 
 4,1 g 
 | 
 
| 
 Tuky 
 | 
 28,5 g 
 | 
 
 
 | 
DOBROU CHUŤ!!
 
 Ivana a tým Inspyre