VÝHODNÉ balíčky až -33% PROHLÉDNOUT a hodnotný dárek ZDARMA

Bruschetta al pomodoro trochu jinak

Bruschetta je typický italský předkrm, zapečený nebo opečený bílý chléb, na kterém jsou rajčata, bazalka, sůl, pepř, olivový olej a česnek. Zkusili jsme použít tmavý chléb a přidat najemno nakrájenou červenou cibuli a mozzarellu.

Suroviny: 

  • Tmavý chléb
  • 3 rajčata
  • Lístky bazalky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej
  • Česnek
  • 1/2 červené cibule
  • Mozzarella

Postup:

  • Rajčata a cibuli jemně nakrájej na drobné kostičky, přidej najemno nakrájenou bazalku, osol, opepří, přidej prolisovaný česnek, olej a smíchej.
  • Tmavý chléb opeč na pánvi (grilu). Nanes na něj rajčatovou směs, posypej nakrájenou mozzarellou a dej do trouby na pár minut zapéct.
  • Do trouby ale vůbec dávat nemusíš, směs si můžeš dát vychladit do ledničky a pak nanést na opečený chléb a posypat parmazánem. 

Pár tipů na závěr: 

  • Plátky chleba můžeš před opečením lehce potřít olivovým olejem.
  • Pro jemnější a sladší chuť můžeš použít pečený česnek.
  • Vyzkoušej různé směsi dle chuti, třeba čerstvé avokádo nakrájené na plátky s kapkou olivového oleje, špetkou vločkové mořské soli a drcenými vločkami červené papriky. Chutná též báječně!

DOBROU CHUŤ!!

 

 Ivana a tým Inspyre