Banánové lívance s čerstvým ovocem a ořechovým krémem
Banánové lívance s ovocem a ořechovým máslem
Zbyly ti banány a hodně zralé ti již nechutnají? S naším receptem je skvěle využiješ a ještě naservíruješ zdravou, chutnou a rychlou snídani:-)
Suroviny na 2-3 porce:
- 2 banány
 - 1 vejce
 - ½ lžičky BIO prášku do pečiva bez fosfátů
 - 5 lžic celozrnné mouky (můžeš i rozmixovat ovesné vločky)
 - 50 ml mléka (může být i rostlinné)
 - Kokosový olej
 - Čerstvé ovoce na ozdobení
 - Kešu krém s kokosem
 
Jak na to:
- Banány rozmixuj s vejcem a mlékem
 - Do směsi postupně vmíchej mouku a prášek do pečiva
 - Hustota těsta jako na klasické lívance, záleží na velikosti banánů i použitém druhu mouky
 - Na pánvi (lívanečníku) usmaž na kokosovém oleji lívance
 - Nakonec ozdob ovocem a pokapej kešu krémem s kokosem
 
Náš tip: pokud nejsi zastáncem kešu ořechů, lívance skvěle chutnají i s lískoořechovým máslem s křupavými kousky:-)
 
HOTOVO:-)) DOBROU CHUŤ!
